Om Cebu

Sinulog festival cultural package Hovedstaden på øen Cebu er Cebu City “The Queen City of the South”. Cebu City er den første spanske bosættelse i landet og den ældste by. I begyndelsen af det 16. århundrede ankom spanierne til den sydlige del af Filippinerne. Siden da har Cebu City været centrum for handel  i den sydlige del af Filippinerne.

Magellan´s cross

Cebu er en af de mest udviklede provinser i Filippinerne, med Cebu City som det vigtigste centrum for handel, uddannelse og industri i Visayas.

For lokale og udenlandske turister er der mange steder af interesse i Cebu. Den ene er “Magellan’s Cross”, som blev opkaldt efter Ferdinand Magellan en portugisisk opdagelsesrejsende, som kom til Cebu i begyndelsen af 1500-tallet. Stykker af det oprindelige kors menes at være indkapslet i det nuværende kors. Monumentet  ligger på tværs af gaden fra Sto. Niño Basilica i downtown Cebu City. Det plejede at være den eneste katolske Basilica i Østasien. Basilica huser den berømte “Santo Niño” skytshelgen for Cebuanos. Et andet sted at se er det spanske “Fort San Pedro”, som er der, hvor Lapu-Lapu skrin er (Punta Engaño) . Det er også her, slaget ved Mactan fandt sted. Lapu-lapu “Taoisttempel” er tillige et godt sted at kigge forbi. Man kan se hele byen på toppen af bakken. Lej en taxa til “The Top” en lille park på toppen af et bjerg, hvor man kan tilbringe et par timer og samtidig få en drink eller to. Ved solnedgang og om natten kan man se glødende lys fra bygninger og huse under bjerget.

Hvis du tilfældigvis er i Cebu City i januar, skal man ikke gå glip af “Sinulog Festival” – som afholdes hvert tredje uge af januar, det er fiesta af Sto. Niño (Child Kristus). Fejringen består af en fantastisk procession af billedet af Jesusbarnet efterfulgt af hengivne Sto. Niño. Der er også en parade af storslået vogne langs hovedvejene i Cebu City, efterfulgt af lokale grupper i farverige kostumer, dans og sang langs ruten. Sinulog Festival er kendetegnet ved street dans af turister og lokalbefolkningen under konstant slåen på trommer. Denne festival er den filippinske udgave af Mardi Gras. Under Sinulog ugen er alle hoteller i Cebu City fuldt booket, så hvis du planlægger at deltage i festivalen, book i god tid.

Den særlige attraktion for mange turister til Cebu er dens strande. Her finder man mange strande på hele øen, nord og syd for Cebu City.

Cebu er beliggende i hjertet af Filippinerne helt omgivet af meget større øer. Det betyder, at de fleste tyfoner aldrig når Cebu, og stormene er allerede meget svækket når de når frem. Faren fra tsunamier er reelt nul og der er ingen kendte seismiske “fejl” på dette område og eventuelle langtrækkende tsunami ville blive blokeret af andre øer.

Carbon market

Stillehavs monsunen regner på andre øer inden den når Cebu. Der er således ingen udtalt regntid og vejret er mildt året rundt. Selv om det kan regne på alle tider af året, er regnbygerne korte og hurtigt efterfulgt af strålende solskin. (Før man bliver fristet af lavsæsonpriser, der tilbydes andre steder, er det bedre at spørge, hvorfor der er en lav sæson. Cebu ikke har en.)

Hele øen Cebu er et gammelt koral rev (ikke af vulkansk oprindelse som Hawaii, og heller ikke i nærheden af en kontinentalsokkel som Bali eller Phuket). Der er ingen vulkaner, og området har ikke oplevet mærkbar jordskælvsaktivitet.

Panagsama beach, Moalboal Cebu Philippines