Om Moalboal

Moalboal er en lille by på sydkysten af Cebu Island ca. 90 km syd fra Cebu City. En halvø på den sydvestlige spids af Cebu. Mod vest Tañon strædet. Fra den vestlige kystlinje kan øen Negros ses. Moalboal er blevet turiststedet ved opdagelsen af Pescado Island, som byder på Sydøstasiens bedste dykning. I byen Moalboal er fiske & kød markedet værd at besøge, snegle, fisk i alle regnbuens farver og nyslagtet kød bliver langet over disken. Besøg også byens ”Orchid Gallery”, hvor smukke orkideer dyrkes til salg i Filippinerne.De omkringliggende Barangays (landsbyer) har meget at byde på.

Panagsama Beach i Basdiot er der, hvor dykkershops, restauranter,  bar-og Mayas Native Garden er beliggende. Med mange feriesteder, resorts, værelser, barer, diskoteker, restauranter og dykker shops er det gamle søvnige lille fiskerleje blevet et dejligt sted, hvor lokale og udlændinge kan have det sjovt sammen.

Basdako MoalboalWhite Beach i Savedra Basdako er en smuk strand med klart vand, meget afslappet og et fremragende sted at tage på BBQ picnic, ligesom mange filippinere gør det i weekenden. Landsbyerne i bjergene tilbyder  Mountain biking, trekking og pragtfuld natur. “Kold” & tør sæson (december til februar) – Temperatur i dagtimerne er omkring 32C. Temperaturer om natten falder til 23 – 25C. Der er lejlighedsvis regnbyger. Vandet er en smule køligere 26 – 27C. Varmt & tør sæson (marts til maj) .  Temperatur i dagtimerne er omkring 32C. Det er ikke meget køligere om aftenen og du kan forvente ca 30 – 32C om natten. Vandet er kun en smule køligere, 27 – 29C. Det regner meget sjældent, undertiden ikke i uger. Regntiden (juni til november) .  Temperatur i dagtimerne er omkring 32C. Cebu og Visayas har ikke en stærk regntid. Normalt er det solskin om morgen, en kort, med stærk og forfriskende regnskyl om eftermiddagen. Efter dette solskin igen. Vandtemperaturen er 27 – 29C.

Panagsama beach, Moalboal Cebu Philippines